facebook  twitter  youtube  linkedin  google plus

bg small

Βιογραφικό

lagios nikolaos01

 

ΛΑΓΙΟΣ  ΑΝΔ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Α΄ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ METROPOLITAN GENERAL

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ METROPOLITAN GENERAL

YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ METROPOLITAN GENERAL

 

 

Γεννήθηκα στην   Αθήνα το 1962. Ειμαι παντρεμένος  με την Κομνηνού Ελένη - ιατρό Ρευματολόγο και έχω δύο κόρες την Ευαγγελία και την Κατερίνα.

 

Είμαι απόφοιτος του Β΄ Λυκείου Αθηνών.

Τον Οκτώβριο του 1988 αποφοίτησα από το Ιατρικό Τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό << Λίαν  Καλώς >> .

Από τον Ιανουάριο του 1989 έως τον Σεπτέμβριο  του 1990 υπηρέτησα στο Υγειονομικό Τμήμα του Στρατού Ξηράς ως Οπλίτης  Ιατρός και  5 χρόνια αργότερα απέκτησα  τον βαθμό του Ανθυπίατρου.

Απο   τον Οκτώβριο   του 1990   εως   τον   Ιανουάριο του 1992   υπηρέτησα   ως   Αγροτικός   Ιατρός στο   Καράτουλα του Νομού   Ηλείας εχοντας υπο την αρμοδιότητα μου 11 χωριά του Νομού με εδρα το Καράτουλα.

Απο τον Φεβρουάριο   του 1992   εως   τον   Φεβρουάριο του   1997   ειδικεύτηκα   στην   Γενική   Χειρουργική ( 1 χρόνο) και μετέπειτα   στην Ορθοπαιδική ( 4 χρόνια )  στην Α΄ Ορθοπαιδική Κλινική στο Ασκληπιείο της Βούλας  υπο την καθοδήγηση  του Καθηγητού   και Διευθυντού της Κλινικής  κου Τριανταφύλλου   Νικόλαου.      

Τον Μάιο του 1997   απέκτεισα   την ειδικότητα   του   Ορθοπαιδικού   Χειρουργού   μετά   απο εξετάσεις   που υποβλήθηκα επιτυχώς στο Νοσοκομείο   ΚΑΤ.

Απο το 1996 εχω εκπονήσει  Διατριβή με τίτλο :  < Ανεπιθύμητες ενέργειες από την χρήση του ακρυλικού  τσιμέντου  στις  Ορθοπαιδικές επεμβάσεις >

Απο τον Ιούνιο του 1997   διατηρώ   Ιδιωτικό   Ιατρείο   στους Αμπελοκήπους   του Δήμου Αθηναίων   και   συγκεκριμένα   επι   της   οδού   Λουκά   Μπέλλου 20   πλησίον της   στάσης Μετρό Πανόρμου.

 

Μετά   απο πολυετή   χειρουργική   δραστηριότητα   σε δύο Ιδιωτικές  Κλινικές  και συγκεκριμένα στην Γενική Κλινική Αθηνών (σήμερα Βιοκλινική  Αθηνών) και στην Κλινική ΗΡΑ (σήμερα   METROPOLITAN GENERAL)  ανέλαβα απο τον Οκτώβριο του 2005 την θέση του Επιστημονικού Υπευθύνου του Ορθοπαιδικού Τμήματος στο METROPOLITAN GENERAL (πρώην ΙΑΣΩ GENERAL) και την οποία διατηρώ εως σήμερα.

Απο τον Αύγουστο του 2007 εχω αναλάβει και υπεύθυνος του Ιατρείου Οστεοπόρωσης του METROPOLITAN GENERAL (πρώην ΙΑΣΩ GENERAL).

Από τον Σεπτέμβριο του 2008 ανέλαβα  Διευθυντής της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής στο METROPOLITAN GENERAL (πρώην ΙΑΣΩ GENERAL) με εναν  Επιμελητή Α΄ και δύο  Επιμελητές  Β΄.

Έχω εξειδίκευση στην ρομποτική χειρουργική για ολική αρθροπλαστική γόνατος.

Γνωρίζω επαρκώς την  Αγγλική  γλώσσα.

 

lagios nikolaos02Ειμαι μέλος   στις ακόλουθες Ιατρικές Εταιρείες :

Ελληνική Ορθοπαιδική Χειρουργική Εταιρεία ( Ε Ε Χ Ο Τ )

Ελληνικό Ιδρυμα Οστεοπόρωσης ( ΕΛΙΟΣ )

International Society of Musculoskeletal & Neuronal Interactions ( ISMNI ).

 

Εχω πλούσια εκπαιδευτική δραστηριότητα   με συμμετοχή σε πολλά συνέδρια και σεμινάρια Ελληνικά και Διεθνή .

Συγκεκριμένα  η δραστηριότητα μου αφορά :

Την  συμμετοχή μου ως Προέδρου ή μελους Προεδρείου σε πολλές ομιλίες, συνεδρίες ή στρογγυλές τράπεζες σεμιναρίων ή συνεδρίων .  

Την  συμμετοχή μου ως Ομιλητού με πολλές εργασίες σε διάφορα  συνέδρια ή σεμινάρια.

 

Επίσης θα ήθελα   να υπογραμμίσω  την διεξαγωγή - κάθε χρόνο - στο METROPOLITAN GENERAL   Κοινού Σεμιναρίου Ορθοπαιδικής και Ρευματολογίας ( σύντομα -τον Δεκέμβριο- θα διεξαχθεί το 4ο)   απο   την Κλινική μου και το Ρευματολογικό   Τμήμα ( Επιστημ. Υπευθ. Κομνηνού Ελένη - Ειδική Ρευματολόγος )   οπου κάθε χρόνο στην διημερίδα αυτή αναπτύσονται ποικίλα θέματα του μυοσκελετικού συστήματος που άπτονται των δύο ειδικοτήτων   αλλά δίνεται και μεγάλη έμφαση στην άριστη συνεργασία των ιατρών ολων   σχεδόν των ειδικοτήτων με σκοπό την καλύτερη υγεία των ασθενών μας.

Το Σεμινάριο πλέον αυτό αποτελεί θεσμό για το METROPOLITAN GENERAL και το εχουν αγκαλλιάσει με τη ενεργό συμμετοχή τους εκατοντάδες συνάδελφοι.

 

Στα   πλαίσια   της   Α΄ Ορθοπαιδικής   Κλινικής   μαζί με τους εκλεκτούς   Επιμελητές μου – Συνεργάτες εκτελώ μετά και την πολυετή πλέον εμπειρία μου ( περίπου 20 ετη) μια μεγάλη γκάμα ορθοπαιδικών επεμβάσεων η οποία ενδεικτικά  περιλαμβάνει  τα κάτωθι:

  • Ολικές  Αρθροπλαστικές Ισχίου και Γόνατος.
  • Αντιμετώπιση  τραυμάτων και καταγμάτων με τις  πλέον σύγχρονες  τεχνικές.
  • Αρθροσκοπήσεις γόνατος   και ώμου για αντιμετώπιση ρήξεως μηνίσκων   και   συνδέσμων ( π.χ   προσθίου χιαστού)
  • Διόρθωση  βλαισού μεγάλου δακτύλου ( κότσι)   αλλά και αλλων   παθήσεων   των   άλλων   δακτύλων   και γενικά του ακρου ποδός .
  • Αντιμετώπιση  του Συνδρόμου   Καρπιαίου   Σωλήνος και αλλων παθήσεων των δακτύλων και γενικά της άκρας   χειρός.  

 

Στα πλαίσια της λειτουργίας  και του ιδιωτικού μου   ιατρείου   βλέπω   και αντιμετωπίζω   σχεδόν   ολη την γκάμα   των ορθοπαιδικών   παθήσεων και  συγκεκριμμένα:

Οστεοπόρωση : Διάγνωση, πρώιμη εκτίμηση κινδύνου κατάγματος, θεραπεία .

Οσφυαλγία – Ισχιαλγία : Διάγνωση, εξετάσεις και κυρίως συντηρητική   αντιμετώπιση  με διεθνώς αναγνωρισμένες μεθόδους.

Αυχεναλγία : Απο διάφορες  παθήσεις  της ΑΜΣΣ - Αυχενικό σύνδρομο με διάγνωση, εξετάσεις  και θεραπευτική αντιμετώπιση.

Παθήσεις   γόνατος : Αρθρίτιδες, ρήξεις μηνίσκων, ρήξεις συνδέσμων, οστεοχονδρίτιδες κ.α.  με διάγνωση, εξετάσεις  και  αντιμετώπιση   συντηρητική   και   χειρουργική οπου  απαιτείται.

Παθήσεις   ώμου : Αρθρίτιδες, τενοντίτιδες, ρήξεις τενόντων κ.α   με διάγνωση, εξετάσεις  και αντιμετώπιση με   συντηρητικά μέσα αλλά και χειρουργικά οπου απαιτείται.

Παθήσεις   ισχίου : Αρθρίτιδες , οστεονέκρωση της μηριαίας κεφαλής, τροχαντηρίτιδες κ.α  με διάγνωση , εξετάσεις   και συντηρητική ή  χειρουργική θεραπεία  οπου απαιτείται.

Παθήσεις   ολων των υπολοίπων   αρθρώσεων    π.χ αγκώνος, ποδοκνημικής, ακρου ποδός . ακρας χειρός με διάγνωση, εξετάσεις και αντιμετώπιση  συντηρητική  ή χειρουργική.

Θα ήθελα  να υπογραμμίσω  ότι στην χειρουργική αντιμετώπιση  ολων των προαναφερθέντων  παθήσεων  ακολουθώ τεχνικές και μεθόδους οι οποίες μέχρι σήμερα είναι διεθνώς   αναγνωρισμένες, δοκιμασμένες στο πλήρωμα του χρόνου και κυρίως με τις λιγότερες επιπλοκές  ώστε να επιτυγχάνω  το καλύτερο  μετεγχειρητικό αποτέλεσμα  για τον εκάστοτε ασθενή μου.

Videos

Τομείς Εξειδίκευσης

 

  Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου & Γόνατος

  Οστεοπόρωση

  Ρομποτική Ολική Αρθροπλαστική Γόνατος

  Οσφυαλγία – Ισχιαλγία

 √  Αντιμετώπιση τραυμάτων & καταγμάτων

Αυχεναλγία

  Αρθροσκόπηση γόνατος & ώμου

Παθήσεις γόνατος & ισχίου

Διόρθωση βλαισού μεγάλου δακτύλου (κότσι)

  Παθήσεις ώμου

  Αντιμετώπιση Συνδρόμου Καρπιαίου Σωλήνος


Ιατρείο

ΛΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

 

ΛΟΥΚΑ ΜΠΕΛΛΟΥ 20, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, 11524, ΑΘΗΝΑ

Τηλ.Ιατρείου: 210 69 97 916

Κινητό: 6974 44 23 10

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Ωράριο λειτουργίας

METROPOLITAN GENERAL (Χολαργός)

Δευτέρα - Παρασκευή 09:00-13:00

Τρίτη & Παρασκευή  17:30-20:00 (κατόπιν ραντεβού)

Τηλ.: 210 65 02 906

Κινητό: 6974 44 23 10

 

ΙΑΤΡΕΙΟ (Λ. ΜΠΕΛΛΟΥ 20)

Δευτέρα-Τετάρτη -Πέμπτη 17:00-21:00

(κατόπιν ραντεβού)

Τηλέφωνο Ιατρείου.: 210 69 97 916

 

Μέλος του

logo retina

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Α' ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ